2XU kompressionskläder

2XU kompressionskläder

Ikväll bjöd Timo Airikka, VD på Enjoy Sport Sverige AB’s in oss till hans lokaler i Almedal. Det var ett regnigt Göteborg. Fem dagar innan årets stora sporthändelse i stan – Göteborgsvarvet. Kompressionskläderna 2XU presenterades och jag stod där, förväntansfull och lyssnade.

 

2XU kompressionskläder

 

 

 

Kompressionskläderna – så här fungerar de

Att minska muskelns ansträngning, visst låter det bra. Varje gång en muskel skakas utsätts den för en belastning. Att springa ett halvmaraton som Göteborgsvarvet innebär att du tar 12.000 löpsteg. Det är många skakningar som benen får stå ut med. Ett kompressionsplagg som 2XU sitter tight och komprimerar muskeln för att minimera skakningarna. Effekten blir att du kan springa snabbare, återhämta dig bättre och minskar risken för skador säger Timo Arikka.

 

 

2XU kompressionskläder för alla smaker

Shorts, tights, strumpor och kepsar. Men allra mest kända är 2XU kanske för sina våtdräkter som kommit att bli populär plagg för swimrun. Jag själv får med mig ett par schyssta korta tights, kompression för vader (kompression calf guard) och en löparkeps. Ja löparkepsen är väl inte så mycket kompression även om sista biten alltid går på ren vilja. Nu ser jag fram mot att springa Göteborgsvarvet och för dig som vill läsa mer om 2XU eller köpa ett eget kompressionsplagg kan du göra det här.

 

2XU

 

maj 19 2015 NiklasHallden.com Category: 8

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.