Bocksten TrailRun i Åkulla utanför Varberg

Bocksten TrailRun i Åkulla utanför Varberg

Det var dags för mitt första traillopp. Vad kunde jag förvänta mig? Arrangörerna väljer att beskriva Bocksten TrailRun som en utmaning utöver det vanliga. Det var lördag morgon och sommarvärmen var på ingång.

Bocksten TrailRun i Åkulla utanför Varberg

 

 

Så här är det att springa

Ute i skogen var det vackert. Banan går genom vackra bokskogar och spontanapplåderna från vandrarna på Hallandsleden var ett positivt inslag i loppet. Stämning var överlag väldigt avslappning och härlig. Starten gick och vi började avverka våra 20 km. Jag hittade snabbt en löpare som såg snabb ut i sina kompressionkläder som jag tog fäste vid och försökte hängda på.

Det gick en bit på asfalt innan det svängde av in i skogen och den första klättringen började. Ett par grymma trailskor funkar klart bättre än vanliga asfaltsskor. Jag var lite trött sen cykelpasset dagen innan. Redan efter några kilometer kände jag hur den gassande sommarvärmen gjorde mig allt slöare. De pratade om årets varmaste dag och väl framme vid första vätskekontrollen fyllde jag ordentligt med dricka.

 

Banprofil Bocksten Trail Run

 

Banan var riktigt tuff. Mitt löpsteg blev allt mer matt och det var svårt att hålla tekniken i steget. Totalt gjorde jag 860 höjdmeter. Alltså 430 uppåt och 430 Höjdmeter Bocksten TrailRunneråt. Det var en tydligt snitslad bana med tre vätskekontroller. Men Bocksten TrailRun var ett roligt lopp där stämningen var på topp hela vägen i mål. Efteråt samlades deltagarna kring prisutdelningscermonin där det förutom att de bästa fick pris också lottades ut riktigt fina priser till deltagarna.

Vill du ha en ordentlig utmaning så kan jag rekommendera att du anmäler dig här och springer det här loppet! För dig som tycker att 2 mil är för långt finns det också en kortare variant på 1 mil.

 

 

Karta över Bocksten TrailRun

Loppet som skulle vara 20 km blev 21 km innan jag kom i mål. Dagarna innan start var det en av markägarna som hade dragit sig ur och banan fick dras om. Det löste arrangörerna så att loppet kunde genomföras men det blev lite längre vilket var en tuff extra kilometer för många, inklusive mig!

 

Karta över bocksten trailrun

Hur hittar jag till Bocksten TrailRun

Starten går i Åkulla som ligger strax utanför Varberg. Ganska nära GeKås för dig som gillar att kombinera löpning med shopping. Sväng av motorvägen utanför Varberg och ta väg 153 mot Ullared. Efter ett par mil hittar du en skylt mot Åkulla och där svänger du in höger. Följ vägen några kilometer och du är framme vid Åkulla Friluftsgård. Där parkerar du för att gå till starten.

 

 

jun 27 2015 NiklasHallden.com Category: 3

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.