Jag vill testa om en hemsida är mobilvänlig

Jag vill testa om en hemsida är mobilvänlig

Det är både enkelt och gratis att testa ifall en hemsida är mobilvänlig. Den 21 april 2015 kommer mobilanpassade sidor att premieras.  Google vill att besökaren från en mobil eller läsplatta ska få en bra upplevelse. Det innebär att om två jämförbara sidor ska rangordnas (ofta benämnt som PageRank), där den ena är mobilanpassad men inte den andra, så kommer den mobilanpassade hemsidan att hamna högre upp i Googles sökresultat i jämförelse med den andra icke mobilanpassade hemsidan.

Google säger att för sökningar gjorda från en dator så kommer den nya uppdateringen av algoritmen inte att påverka dessa. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan nästa uppdatering kommer som även påverkar dessa sökningar. Trenden med att allt fler använder sin tid på smarta telefoner istället för datorer påverkar Google negativt. Det är appar som får mest uppmärksamhet i en smartphone och inte vanligt slösurfande genom Googlesökningar. Personligen ser jag att ett steg för att locka fler till fortsatt mer användning av slösurf i mobilen är ju att driva på utvecklingen av hemsidor som är mobilvänliga.

 

Jag vill testa om en hemsida är mobilvänlig

 

Mobilvänlighetstest

Google är världsledande på sökningar och har tagit fram en funktion för att testa om din hemsida är mobilvänlig. Jag vill testa om en hemsida är mobilvänlig – Googles mobilvänlighetstest hittar du här.

 

 

Mobilvänlighetstest

 

 

Så mobilanpassar du din hemsida

Det finns flera olika webbyråer i olika städer som är duktiga på att mobilanpassa hemsidor. Många hemsidor är ännu inte mobilvänliga. Med rätt partner så är det varken speciellt dyrt eller tidskrävande att mobilanpassa din hemsida. Min personliga favorit hittar du här.
Så mobilanpassar du din hemsida

 

 

apr 19 2015 NiklasHallden.com Category: 6

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.