PageRank historisk betydelse

PageRank – historisk betydelse

PageRank är en algoritm. Algoritm är en slags matematisk formel för att bedöma en hemsida. Page Rank historisk betydelse – Det är så att historiskt sett har betydelsen varit avgörande för hur en sida har rankats av Google search. Med PageRank menar vi hur högt upp på google sidan kommer vid en sökningar. Under tidens år och utvecklingen av internet och Google själva har den här algoritmen fått konkurrens av allt fler parameterar för Google Search.

 

För att kolla PageRank kan du använda Google Toolbar eller någon av de gratistjänster som du hittar med en enkel google sökning.

 

Min PR-check ger inget resultat

PageRank historisk betydelse

 

PageRank historisk betydelse

Ja algoritmen PageRank är viktig men min poäng är att på senare tid har det kommit fler algoritmer och fler kriterier från Google som vägs in i resultatet. Därav blir tidigare kriterier inte av lika stor vikt. Så här ser det ut för Facebook och deras PageRank, inte helt oväntat att de ligger väldigt högt på resultatet.

pagerank facebook

 

Larry Page gav upphov till namnet PageRank

Det är alltså grundaren av Google Larry Page som gett upphov till ordet PageRank. Annars kan man ju tro att Page står för sida. Och lite slarvigt säger man då och då sidranking om PageRank i Sverige, själv tycker jag att ordet Larry-Rankning passar bättre :)

 

 

 

apr 27 2014 NiklasHallden.com Category: 5

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.