En dag med prins Daniel

Det är en dag för entreprenörer. Jag har blivit nominerad som en av de som får vara med. Prins Daniel håller ett inledande tal. Vi befinner oss på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som ligger på Grev Turegatan i Stockholm.

 

en dag med prins Daniel

 

Vi delas upp i mindre grupper och prins Daniel följer med in i rummet där vi ska ha rundabordssamtal. Själv är jag inte direkt van vid kungligheter och journalister. Jag har förstått så mycket som att man bör tilltala Prinsen med just ordet ”prinsen”, ja eller ”prins Daniel” är också passande. Googlade runt lite mer och det verkar som att man rent officiellt i Sverige kan dua kungligheterna, enligt hovets informationchef Margareta Thorgren.

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien Niklas Hallden

Niklas Zennström talar om vilken typ av person och affär han genom sitt investmentbolag Atomico gärna gör investeringar i. Paneldebatten förs också av Filip Tysander, Daniel Wellington, Lisa Lindström, Doberman. Det blir samtal kring arbetsmarknaden där optionsprogram är en het fråga. När det gäller optionsprogram skiljer sig Sverige mycket jämfört med andra länder. Det är något som påverkar möjligheten att rekrytera talanger till start-ups. En förändring på den punkten skulle göra det möjligt att premiera personal med ägande. Något som i USA är mycket populärt. Det innebär att personalen blir ekonomiskt belönade när bolaget säljs eller noteras på börsen. Något som annars bara grundarna och investerarna blir.

 

Prins Daniels Entreprenörsdag Niklas Hallden

Det är många inklusive jag själv som uppskattar att ta del av all samlad kunskap som finns presenterad på Prins Daniels Entreprenörsdag. Många diskussioner gav nya kontakter. kvällen avslutas med en middag. Det bjöds på lax till förrät, hjort till huvudrätt och en chokladpralin till dessert.

Nov 10 2015 NiklasHallden.com Category: 9

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.