Hemlarm – bästa pris och checklista

Hemlarm – bästa pris och checklista

Du funderar på att skaffa hemlarm. Det är en djungel. Tro mig. Jag har själv varit i branschen i många år vilket du kan se på min LinkedIn-sida. Arbetat för flera olika bolag som säljer hemlarm, programmerar telefonapplikationer till hemlarm och bolag som utvecklar larmtjänster. Jag ska här gå igenom några saker som jag själv tycker är de klart viktigaste att tänka på när du väljer att köpa ett nytt uppkopplat hemlarm.

 

hemlarm

 

Hemlarm – bästa pris och checklista

Vad är ett bra pris på hemlarm. Är det att komma undan med en låg startavgift. Jag såg senast idag ett stort larmbolag som erbjöd en installation för sitt bästa pris – endast 1 kr. Är inte det ett fantastiskt pris tänker du. Själv brukar jag alltid se till den totala kostnaden. Branschen räknar med att en person som skaffar ett hemlarm har det i snitt i åtta år. Alltså åtta år i snitt. Tänk då hur många som har ett larm längre än så. Det innebär att det blir väldigt dyrt över tid att hyra ett larm för 400 kr i månaden, eller sist jag kollade var maxabonnemanget hos ett av Europas större larmbolag till och med ännu högre månadskostnad för ett hyrlarm. Ett hemlarm som du har i åtta år får du då betala mer än 40.000 kr för. Det finns bättre alternativ, tro mig.

 

Bästa pris på hemlarm

Själv är jag en förespråkare av samma prismodell som telefonbranschen (=teleoperatörerna) använder sig av. Som kund köper du ditt larmsystem och får då en förhöjd månadsavgift som du väljer att betala i din egna takt. När du betalt för larmutrustningen är det bara larmtjänsten kvar. Flyttar du framöver, tar du med dig larmutrustningen. Det gör att du på 10 år lätt sparar 10.000 kr. Här är en sida på nätet där du själv kan jämföra och byta hemlarm.

 

Godkänt hemlarm

Köp ett godkänt hemlarm. Att som värsta hemmafixaren glida ner på bygghandeln och köpa ett billigt hemlarm är ingen bra idé. Det gäller att köpa ett larm som är testat för svenska marknaden. Det är SSF Stöldskyddsföreningen som rekommenderar dessa hemlarm och Svenska Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) testar och intygar dess kvalité. Köp ett godkänt larm för optimal funktion och skydd, det ger dig många år av säker trygghet.

 

 

Stoppa tjuven innan inbrottet sker

Det gäller att förebygga inbrott. Bara i år sker det över 20.000 inbrott enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Det är hemskt att så många ska bli utsatta för den kränkning som ett inbrott är. Larmdekaler avskräcker tjuven. Placera de tydligt på fasad och fönster.

hemlarm stoppar tjuven

 

Utomhuslarm har nyligen lanserats i stor skala. Det är en populär produkt som avskräcker tjuven från att göra ett inbrott, alltså redan innan det sker. En utomhuskamera som fungerar både på dagen och natten placeras i trädgården. Gärna på baksidan av huset där tjuven gillar att röra sig. Komplettera med en utomhussiren och du har ett fantastiskt skydd. Många larmbolag pratar om att sätta in rätt åtgärd när du får inbrott. Jag tror på att välja rätt larm för att undvika att få inbrott!

 

Checklista för köp av hemlarm

  • Prismodell som gynnar dig på sikt (inte hyrlarm som gynnar larmbolag)
  • Uppkopplat hemlarm med väktaråtgärd
  • Kamera och bilderna till din mobil
  • Godkänt (titta efter SSF emblem)
  • Installerat av polisen godkänd installatör
  • Utomhuskamera och utomhussiren

 

okt 23 2015 NiklasHallden.com Category: 5

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.