Märk-DNA Stöldmärkning

Märk-DNA – gör så här

Vill du ligga steget före tjuven så ska du köpa Märk-DNA stöldmärkning. Det är ett avancerat medel som appliceras på dina prylar. För tjuven är det är pesten själv. DNA-märkta saker blir värdelösa för tjuven. Stöldgodset går inte att sälja vidare och vid en kontroll upptäcks det att prylarna är stulna.

 

 

märk dna hur gör jag

Stöldmärkning stoppar tjuven

Köp en förpackning märk-DNA. Många erbjuder den här typen av produkter och du kan kontakta ett certifierat säkerhetsbolag eller SSF Stöldskyddsföreningen. Förpackningen innehåller ett medel som ska appliceras på dina prylar.

Börja med att stryka på ett lager på din TV, dator och cykel. Alla värdesaker ska märkas upp. Instruktioner medföljer i förpackningen. Läs noga vad som gäller för den specifika DNA-produkt som du köpt. Det viktiga är att komma igång. I ett första steg behöver du inte stöldmärka alla saker med Märk-DNA. Projektet blir lätt överväldigande och risken är att du aldrig får tummen ur. Börja istället med att stöldmärka dina mest stöldbegärliga prylar.

Fotografera dina prylar. Spara bilden. Skulle olyckan vara framme kan har du bildbevis på dina saker vilket underlättar när du ska anmäla till polisen och försäkringsbolaget. Använd en säker molntjänst för att spara dina bilder. Dropbox, Microsoft och Google erbjuder flera olika gratisalternativ. Att lägga bilderna direkt på din dator är dumt. Blir din dator stulen blir du av med bilderna. Är du noggrann och vill ta det ytterligare ett steg rekommenderar jag att du sparar kvittot ihop med bilden. Då har du både stöldmärkning, bilder och kvitto sparat på ett tryggt och säkert ställde.

 

Bjud inte in tjuven

Det är tillfället som gör tjuven. Locka inte med en dyr dator i fönstret. Ett spontant inbrott sker där det finns något synligt av värde att stjäla. Två viktiga saker att tänka på är tydliga larmskyltar ihop med att du inte ställer värdesaker synligt.

Hur upplever tjuven ditt hus? Gå ett varv runt huset och titta in genom dina fönstren. Står det en dyr dator i fönstret? Ligger det en iPad på bordet. Innan du lämnar hemmet plockar du undan som lockar tjuven. Det är viktigt att stöldmärka sina saker med Märk-DNA men också viktigt att använda sunt förnuft.

 

Hemlarm ger ett bra skydd

Ett hemlarm minskar risken för inbrott. Folksam genomförde en undersökning 2012 som visade att hus utan hemlarm hade en 22 procent högre risk att bli drabbade av ett inbrott. Det är viktigt att göra det så svårt som möjligt för tjuven. DNA-märkning ihop med ett villalarm ger ett bra skydd. Dags för ett nytt hemlarm? Klicka här och läs mer om hemlarm.

feb 26 2017 NiklasHallden.com Category: 6

standardPostTransition
Perhaps the network unstable, please click refresh page.